Kandersteg 2016

Zwitserlandpng

Zomerkamp 2016

In de zomer van 2016 gaan de Verkenners naar het internationale scoutcentrum van Kandersteg te Zwitserland. Op deze pagina kan je als verkenner of ouder alle informatie vinden over dit fantastische kamp.

Belangrijke gegevens

  • Wanneer is het zomerkamp? Het zomerkamp zal plaatsvinden  van 9 tot en met 16 juli 2016
  • Wat gaat het zomerkamp kosten? We gaan proberen het kampbedrag zo betaalbaar mogelijk te maken, maar er zal een hoop geld gaan zitten in het vervoer, gebouw en de activiteiten. De afgelopen keren lag het kampbedrag rond de €375 euro per deelnemer. We streven ernaar het kamp voor hetzelfde bedrag weer aan te kunnen bieden, ook al gaan we met minder deelnemers en zijn de Zwitserse Franken onlangs duurder geworden.
  • Wat voor activiteiten gaan de Verkenners doen? Afgelopen jaren zijn de Verkenners gaan rodelen, raften, klimmen & abseilen en zijn er mooie bergwandelingen gemaakt door bossen, langs meren en rivieren. In 2016 willen we soortgelijke activiteiten doen. We gaan echter nog niet alles verklappen om het nog een beetje spannend te houden.

 

Het scoutcentrum

Het scoutcentrum bestaat uit een groot aantal velden, blokutten en andere gebouwen waar door scouts overnacht kan worden. Wij zullen gaan kamperen op één van de velden van het scoutcentrum.

kisc

Vervoer

Momenteel zijn we aan het afwegen of we met een touringcar gaan, of met personenbusjes. Dit zal afhankelijk zijn van de kosten, maar voornamelijk het aantal deelnemers.

Gedurende de week zullen we dezelfde bus(jes) gebruiken om naar de diverse activiteiten te gaan.

looklook  busje

Activiteiten

De afgelopen keren hebben we spannende activiteiten gedaan zoals klimmen en abseilen, raften en rodelen. We gaan kijken of we dezelfde of soortgelijke activiteiten kunnen doen om het zo een onvergetelijk kamp te maken. Hieronder een aantal foto’s van 2004.

ks1 ks2 ks3 ks4

Documenten

Hieronder staan alle documenten en mails die tot nu toe verstuurd zijn.

Presentatie informatiemiddag – juni 2014
Informatiebrief Kandersteg – mei 2014

Vragen?

Mocht je na het lezen van deze informatie nog vragen hebben, dan kan je deze stellen aan de verkennerleiding. Stuur gerust een mailtje of spreek één van ons aan na een opkomst.

ks 2004

 

 

 

 

 

 

Reacties zijn afgesloten.