WELPEN

speltaktekens_lijn2_welpen1

Leeftijd: 7 – 11 jaar
Opkomsttijd: zaterdag 9:45 – 11:45 uur
Doelgroep: jongens
E-mail: welpen@hendrikvanhalewijn.nl

 

Ben je tussen de 7 en 11 jaar? Jij boft! Je kan bij de Hendrik van Halewijn kiezen uit DRIE verschillende avonturen bij Scouting. De jongens kunnen kiezen voor de Welpen en de Esta’s en de meisjes kunnen kiezen voor de Esta’s en de Kabouters. De Welpen, Esta’s en Kabouters dragen allemaal een groene blouse, ieder met hun eigen speltakteken dat boven is afgebeeld. Alle speltakken binnen de Hendrik van Halewijn dragen een rode das met een afbeelding van het kasteel van Heer Hendrik van Halewijn.

 

Jungleboek

 

De Welpen spelen in de Jungle, de rimboe. Binnen de horde worden Welpen ingedeeld in nesten. Dat zijn groepjes van ongeveer zes Welpen die bij het spelen samenwerken en op elkaar letten. De oudste twee Welpen binnen het nest hebben iets meer verantwoordelijkheden dan de anderen. De oudste Welp van het nest is de nestleider (de gids) en de tweede oudste is zijn helper.

 

Activiteiten

 

De Welpen hebben iedere zaterdag opkomst van 9:45 tot 11:45. Zij doen dan spelletjes zoals Hollandse Leeuwen, hutten bouwen en verstoppertje. Ook kun je bij de Welpen dingen doen als vuur maken en knopen.

Naast de gewone opkomsten hebben de Welpen twee keer per jaar een logeerweekend en gaan ze aan het eind van het seizoen op zomerkamp. Spannend! Een hele week zonder je ouders weg en nieuwe avonturen beleven. De leiding doet elk jaar hun uiterste best een zo fantastisch mogelijk kamp te organiseren, het liefst op een nieuwe locatie, met een nieuw thema en de tofste activiteiten. Op kamp is bijna alles mogelijk.

De Welpen van 2015-2016

Welpen '15-'16

 

De Welpenleiding 

 

De leiding van de Welpen speelt mee, door allemaal een figuur te spelen uit Jungleboek.

Het leidingteam van de Welpen van de Hendrik van Halewijn bestaat uit:

  • Dennis Hut (Chil)
  • Erik Crooijmans (Hathi)
  • Wouter Mattheus (Akela)
  • Bastiaan Poutsma (Baloe)
  • Sergi Philipsen (Shere Khan)
  • Maartje Verberne (Marala)
  • Willemijn Krans (Oe)
  • Natascha van der Graaff (Raksha)

Wil je een keer komen kijken, heeft u andere vragen over de Welpen of opkomsten, of wilt u uw kind afmelden voor een opkomst, dan kan dat op twee manieren:

 

Reacties zijn afgesloten.